Heim » Butikk » Folk flest er gode

Folk flest er gode

399.00kr

4 på lager

Kjøp nå med
ISBN 9788243011847 Kategorier: ,

Beskrivelse

Av Rutger Bregmann

Ein storslagen forteljing som viser at mennesket er betre enn ryktet sitt. Menneska er dyr, sa kongane. Syndere, sa prestane. Egoistar, sa både økonomane og biologane. I fleire hundreår har vestleg kultur tatt utgangspunkt i at mennesket er forderva. Og når vi antar at folk flest er vonde, gjer vi òg dårlege politiske og økonomiske val. Men kva om vi heile tida har tatt feil? I denne boka samlar Rutger Bregman nyare forsking innan psykologi, økonomi, biologi og arkeologi.
Han tar oss med på ein reisa gjennom historia og gir nye svar på gamle spørsmål. Kvifor var det akkurat vår art som erobra verda? Korleis forklarer vi våre største ugjerninger? Og har vi innerst inne ein tilhug til det gode eller det vondet? I ei bok som har vorte kalla både øyeåpnende og revolusjonerande, teiknar Bregman eit positivt bilde av våre iboende eigenskapar. «Folk flest er gode» omskriv ikkje berre historia, den kastar òg eit nytt, meir håpefullt lys på framtida.

«Boka utfordra meg og fekk meg til å sjå menneskja frå eit nytt perspektiv.»
«Dette er akkurat kva 2020 treng: Ei bok om at alt kan bli bra igjen fordi menneska innerst inne er gode.»

Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

«Eg opnar meg for Bregmans perspektiv fordi eg gjennom dei 400 lettleste boksidene blir inviterte med inn i hans eigen undring».
Andrew Kroglund, Agenda Magasin

«Merk dykk namnet, Bregman kan særs vel ha skrive den nye Sapiens. . Etter alle tiåra dominerte av eit kynisk menneskesyn, kjennes Humankind som ei forfriskande bok. Ho banar veg for det som kan visa seg å dominera tankesettet det neste tiåret.»
Aslak Nore, A-Magasinet

«Rutger Bregman riv deg med. Og han snur alle fordommane dine på hovudet».
Geert Mak

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Folk flest er gode”
Skru på oppdateringer    Den er grei! Nei takk